Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، رحیم عبدالکریمی رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان گفت: پایش‌های مداوم توسط یگان حفاظت محیط زیست و کارشناسان این اداره در زیستگاه‌های این پرنده در حال انجام است و در جدیدترین پایش در هفته اخیر ۱۹ بال از این گونه در یکی از زیستگاه‌های زمستانه آن مشاهده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: ۸۰ درصد زیستگاه‌های میش مرغ در ایران در طی دهه‌های گذشته به دلیل تعارض‌های کشاورزی و تهدید‌های بالقوه دیگر از دست داده و همین مساله باعث محدود شدن پراکنش زیستگاهی و در نهایت کاهش شدید جمعیتی آن طی سال‌های اخیر شده است.

وی با بیان اینکه گسترش زیستگاهی این گونه جانوری به لحاظ علمی امکان پذیر نیست و نمی‌توان با مشاهدات تصادفی نسبت به گستره زیستگاهی آن خوشبین بود، گفت: در سال‌های گذشته یک قطعه میش مرغ نر در شمال ایران واقع در تالاب میانکاله مشاهده شد و امسال نیز موردی از مشاهده یک قطعه از آن در نوار مرزی شمالغرب ایران گزارش شده است.

وی اضافه کرد: جمعیت میش مرغ در محاسبات اکولوژیکی تقریبا در لبه انقراض کامل قرار دارد و این مساله باعث نگرانی‌های شدیدی از جانب دوستداران پرندگان و سازمان محیط زیست شده است.

عبدالکریمی افزود: دشت‌های سوتاو حمامیان، دشت سه کانیان، دشت‌های ینگیجه - آلبلاغ، دابسر و محمود آباد و قازلیان - بوکه به سی در این شهرستان از مهمترین زیستگاه‌های این پرنده نادر به شمار می‌رود و ۹۰ درصد جمعیت زادآور این پرنده در کشور را در خود جای داده است.

 دشت «سوتاو» یک پهنه تپه ماهوری به وسعت ۴۰۰ هکتار در اطراف روستای حمامیان از توابع بخش سیمینه بوکان می‌باشد که هم اکنون بیشترین تعداد جمعیت میش مرغ ایران را در خود جای داده است.

دشت سوتاو در زبان محلی به معنی «دشت سوخته» است که به دلیل تراکم کم جمعیت انسانی از یک سو و از سویی دیگر کمبود آب در این منطقه برای زیست و جوجه آوری میش مرغ مناسب است.

در سال‌های اخیر از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی، این منطقه به عنوان پناهگاه میش مرغ در آذربایجان غربی و منطقه شکار ممنوع اعلام شده است.

میش مرغ (چیرگ) از رده پرندگان راسته درسانان، خانواده هوبره و از جنس Otis و جزو بزرگترین پرندگان گیاه خوار بوده و با جثه بزرگ و بال‌های کشیده و پرتوان، سنگین‌ترین پرنده قادر به پرواز جهان لقب گرفته است و در حال حاضر در لیست سرخ (IUCN) با درجه حفاظتی آسیب پذیر قرار دارد.

 

انتهای پیام /ی

 

شمارش پرندگان در بوکان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۶۹۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی زبردست امروز سه‌شنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها، اظهار داشت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و دام است که از راه‌های مختلف به انسان انتقال پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: باتوجه‌به فرارسیدن فصل بهار و تابستان و افزایش میزان زاد ولد حشرات و انگل‌های خارجی امکان انتقال بیماری از جمعیت دامی به جوامع انسانی وجود دارد.

مدیرکل دامپزشکی لرستان، افزود: این بیماری در جمعیت دامی فاقد هرگونه نشانه و علائم بالینی است؛ اما در صورت بروز بیماری در انسان سبب علائم مختلف و متفاوتی خواهد شد.

زبردست از جمله راه‌های انتقال بیماری را تماس با دام آلوده، تماس با خون و ترشحات دام بیمار، کشتار غیرمجاز دام و گزش توسط کنه ناقل بیماری برشمرد و اضافه کرد: افراد در معرض خطر این بیماری چوب‌داران، دامداران، قصابان، سلاخان و دامپزشکان هستند.

وی از جمله راه‌های پیشگیری از شیوع این بیماری را سم‌پاشی بدن و جایگاه دام، مبارزه با جمعیت انگل‌های خارجی دام، رعایت پوشش شخصی و فردی در هنگام تماس با دام و ترشحات دام‌ها و همچنین نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال اعلام کرد.

مدیرکل دامپزشکی لرستان، گفت: باتوجه‌به اقدامات صورت‌گرفته موردی از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه و کنگو در استان گزارش نشده است.

کد خبر 6093183

دیگر خبرها

  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • حمله خرس وحشی به یک دامداری در ایلام و تلف شدن دام‌هایش
  • تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است
  • مشاهده یک قلاده پلنگ در پارک ملی گلستان
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • حمله خرس به دامدار ایلامی و تلف دام‌هایش
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه