Web Analytics Made Easy - Statcounter

امید یوسفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح با حضور چهار تیم تخصصی پرنده شناسی آذربایجان‌غربی، یک تیم از سازمان حفاظت محیط زیست و سه تیم از افراد بومی و علاقه‌مندان به پرنده‌نگری از ۱۵ تا ۲۰ مهر در زیستگاه‌های این پرنده نادر در شهرهای بوکان، مهاباد و میاندوآب سرشماری می‌شود.

وی اضافه کرد: برای اجرای طرح سرشماری میش‌مرغ در آذربایجان‌غربی «دشت سوتاو» و «حمامیان»  شهرستان بوکان، شهر خلیفان و روستاهای «آزاد» و «باجوند» شهرستان مهاباد و «منطقه فسندوز» شهرستان میاندوآب در نظر گرفته شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این سرشماری با حضور تیم‌های محیط زیست و پرنده‌نگاران در زیستگاه‌های شناسایی شده استان و با استفاده از تلسکوپ، دوربین‌های چشمی و نصبی انجام و پس از جمع‌بندی و تکمیل فرم‌های مربوطه نتایج این سرشماری به منظور آنالیز و جمع‌بندی نهایی به سازمان حفاظت محیط زیست ارسال می‌شود.

رئیس اداره نظارت برحیات وحش حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی گفت: اطلاعات و نتایج حاصل از این سرشماری به عنوان پایه و اساس بررسی اندازه و تغییرات جمعیتی در برنامه‌های حفاظتی و مدیریتی زیستگاه‌های این گونه نادر مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

وی افزود: طبق آخرین بررسی‌های انجام شده، در سال‌های اخیر این گونه نادر که به شدت در حال انقراض است، توسط افراد محلی در این مناطق دیده شده که در برخی از زیستگاه‌های آن در حال لانه‌سازی و جوجه‌آوری بوده است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون سرشماری دقیقی از تعداد این گونه در آذربایجان‌غربی صورت نگرفته است، اظهار داشت: طبق آخرین بررسی‌ها در ادوار گذشته، تعداد این گونه در استان ۲۵ تا ۳۰ قطعه برآورد شده است.

میش‌مرغ که در زبان محلی به آن «چیرگ» می‌گویند از رده پرندگان، راسته درسانان، خانواده هوبره و از جنس Otis و جزو بزرگترین پرندگان گیاه‌خوار محسوب می‌شود که با جثه بزرگ و بال‌های کشیده و پرتوان، سنگین‌ترین پرنده قادر به پرواز جهان لقب گرفته است که در حال حاضر در لیست سرخ (IUCN) با درجه حفاظتی آسیب‌پذیر قرار گرفته است.  

این پرنده در حال انقراض که نماد محیط زیست آذربایجان‌غربی است با وجود دغدغه فعالان محیط زیست و وعده مسوولان در سال‌های گذشته همچنان در معرض خطر بوده و علاوه بر کاهش تعداد آن بروز مشکلی با عنوان «چاله ژنتیکی» نیز آینده این گونه را با تهدید جدی مواجه ساخته است.

آذربایجان‌غربی با دارا بودن بیش از ۳۰۰ گونه از انواع پرندگان آبزی و کنارآبزی و بیش از ۷۰ تالاب دایمی و فصلی یکی از مهمترین مکان‌های مهاجرت و زیست انواع پرندگان است.

۳۰۲۰/۶۱۸۵/۲۰۹۳

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست آذربایجان غربی حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۶۳۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا طاهری با اشاره به برگزاری جلسه بررسی مشکلات و معظلات رودخانه کن با حضور معاون این اداره کل، نمایندگان کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر، اداره کل محیط زیست استان تهران، شرکت آب منطقه ای تهران، شهرداری های مناطق ٥، ٩، ١٨، ٢١، ٢٢ گفت: رودخانه کن بزرگترین رودخانه ورودی شهر تهران است و از منظر محیط زیستی و گردشگردی از اهمیت ویژه ای برخوردار است که با گسترش محیط شهری، افزایش نفوس و کاهش نزولات جوی و بهره برداری های غیر اصولی صورت گرفته معضلات فراوارنی را به‌وجود آورد است.

وی به بخشی از معضلات این رودخانه اشاره و تصریح کرد: تخلیه نخاله و پسماند، ورود فاضلاب های بهداشتی و صنعتی، نبود ایمنی مناسب در حریم و بستر رودخانه و … از جمله موضوعات مطرح و بررسی شده در این جلسه بود.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران مطرح کرد: پس از تبادل نظر و تشریح مشکلات و اقدامات صورت گرفته در بخش های مختلف، مقرر شد ماتریس وظایفی برای همه دستگاه های متولی تنظیم شود و همچنین همکاری هایی فی مابین در خصوص رفع معضلات مربوط به رودخانه کن تقویت شود.

کد خبر 6093949

دیگر خبرها

  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • پرنده‌ای که تا ارتفاع بیش از ۱۱ هزار متری پرواز می‌کند
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور