Web Analytics Made Easy - Statcounter

آوات بازیار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به تلاش اداره محیط زیست این شهرستان با همکاری اداره کل و مشارکت جوامع محلی، کانون گردشگران طبیعت ایران این امر مهم در تنها زیستگاه میش مرغ در کشور انجام شده است.

وی ادامه داد: در همین راستا امسال محصول ۳۸ هکتار از مزارع گندم واقع در اراضی پناهگاه حیات وحش "دشت سوتاو حمامیان" این شهرستان برای حفاظت از جوجه میش مرغ ها توسط اداره حفاظت از محیط زیست خریداری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان افزود: هزینه لازم برای خرید محصول این اراضی از ردیف بودجه اختصاص یافته به احیای جمعیت میش مرغ که از سوی سازمان حفاظت محیط زیست و با تلاش و پیگیری های مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی تامین اعتبار شده تامین شده است.

وی با بیان اینکه برای خرید محصول گندم این اراضی پنج میلیارد ریال پرداخت شده است، اضافه کرد: برای حفظ و نگهداری این گونه جانوری برنامه‌ای تحت عنوان برنامه "عمل حفاظت از میش مرغ" در سال ۹۵ به تصویب رسید که در قالب این برنامه مدیریت زیستگاه، خرید محصول و زمین از کشاورزان، تکثیر این گونه جانوری و به کارگیری نیروهای محلی از جمله برنامه‌هایی است که تدوین و پیش بینی شده بود.

بازیار ادامه داد: برای حمایت از این گونه در حال انقراض برای نخستین بار ۲۰ هکتار از هسته مرکزی این پناهگاه حیات وحش برای پرنده نادر میش مرغ در سال گذشته خریداری شد.

وی گفت: در مجموع این اقدامات و تلاش همکاران اداره محیط زیست و همکاری خوب کشاورزان منجر به افزایش زادآوری میش مرغ در سالجاری شد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان گفت: با توجه به تعداد زیاد جمعیت نر میش مرغ در میان جمعیت میش مرغ ها افزایش چهار تا ۶ قطعه جوجه در تابستان امسال نوید بخش افزایش این گونه جانوری در سال جاری است.

وی بیان کرد: جمعیت این گونه جانوری در سال های گذشته زیر ۳۰ قطعه بود که با افزایش جوحه آوری امسال شاهد افزایش جمعیت آنها به بالای ۳۰ قطعه افزایش پیدا کند.

به گزارش ایرنا، سال گذشته نیز در راستای حفاظت و صیانت از گونه در خطر انقراض "میش‌مرغ"، ۲۰ هکتار از زمین‌هایی کشاورزی واقع شده در زیستگاه این پرنده در روستای "حمامیان" و منطقه دشته سوتاو این شهرستان خریداری شد.

این پرنده در سال‌های گذشته به دلیل محدود شدن زیستگاه‌های طبیعی، شکار بی‌رویه و اختلال در مناطق زیست و تخم‌گذاری آن در معرض خطر انقراض بوده و به همین دلیل اکنون در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت از جمعیت و منابع طبیعی جهان قرار گرفته است.

شکار بی‌رویه، تخریب زیستگاه، تبدیل زمین‌های دیم به آبی (مکانیزه شدن کشاورزی) باعث کاهش بی‌رویه نسل این گونه در دهه‌های اخیر شده و جمعیت آن تنها محدود به شهرستان بوکان در جنوب آذربایجان‌غربی شده است. 

زیستگاه این گونه جانوری به شدت تحت‌تاثیر فعالیت‌های کشاورزی، چرای دام و تغییرات کاربری اراضی است لذا اقدامات حفاظتی باید مبتنی بر مدیریت فعالانه زیستگاه و حفظ منابع وسیع از اراضی بدون کشت و کار باشد.

میش مرغ، بزرگترین پرنده پروازی در کشور به شمار می رود، این پرنده لانه خود را روی زمین درست میکند که متاسفانه زمان جوجه‌آوری آنها با برداشت محصول در مزارع همزمان می‌شود؛ از این رو در بسیاری از موارد لانه‌هایشان زیر تیغ کمباین‌ها تخریب و جوجه هایشان تلف می‌شوند.

این پرنده در دشت‌های وسیع بی‌درخت، زمین‌های استپی و کشتزارهای پهناور و علفزارهای بوکان در آذربایجان‌غربی زندگی می‌کند؛ این پرنده بومی ایران است که با طول بدنی حدود یک متر و وزنی بیش از ۱۵ کیلوگرم شباهت زیادی به بوقلمون دارد.

دربوکان بین ۲۰ تا ۳۰ قطعه میش‌مرغ مشاهده شده است که به طور عمده در زیستگاه‌های این پرنده در "دشت حمامیان"، "سه‌کانیان"، "اینگیجه" و روستای "بیگ اویسی" هستند.

بوکان در جنوب آذربایجان‌غربی و ۱۹۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده است.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی بوکان تخریب محیط زیست حیات وحش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی بوکان سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی بوکان تخریب محیط زیست حیات وحش گونه جانوری حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی میش مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۹۲۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر

به گزارش خبرنگارخبرگزاری صدا و سیما معاون محیط زیستِ دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: ۱۰۰ گونه آبسنگِ مرجانی در خلیج فارس در معرض نابودی ناشی از این چالش‌های زیست محیطی هستند.
سعید حاجی زاده گزارش می دهد :

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد